Provoz pokladen OSSZ bude v prosinci omezen

Praha 27. 11. 2015

Česká správa sociálního zabezpečení (ČSSZ) informuje klienty o změně provozu pokladen, která souvisí s koncem letošního roku. Pokladny pro výběr pojistného na sociální zabezpečení v hotovosti na okresních správách sociálního zabezpečení, na Pražské správě sociálního zabezpečení a jejich územních pracovištích, na Městské správě sociálního zabezpečení v Brně (dále jen OSSZ), budou otevřeny naposledy v pondělí 21. 12 2015.

Ve středu 23. 12., v pondělí 28. 12. a ve středu 30. 12. 2015 budou pokladny OSSZ zcela uzavřeny. Klienti, kteří budou chtít v uvedené dny zaplatit pojistné, mohou využít k zaplacení pojistného bankovní převod nebo poštovní poukázku na přepážce České pošty.

Pojistné za listopad musí být připsáno na účtu příslušné OSSZ nejpozději v pondělí 21. 12. 2015.

Úprava provozu pokladen OSSZ je vyvolána přijatým opatřením České národní banky spočívajícím v zajištění včasného zúčtování všech plateb se státním rozpočtem na konci roku ve smyslu platných rozpočtových pravidel.

Od pondělí 4. 1. 2016 budou pokladny OSSZ otevřeny v běžném režimu.

Pokladna pro mimořádné hotovostní výplaty důchodů v ústředí ČSSZ v Praze bude zavřena ve čtvrtek 31. 12. 2015. Od pondělí 4. 1. 2016 bude tato pokladna otevřena v běžném režimu.