ČSSZ prezentovala novinku v poskytování svých služeb

Logo Integrovaný operační program

Praha 28. 11. 2013

Tisková konference České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) se dnes uskutečnila v Praze u příležitosti blížícího se zakončení projektu vedoucího k vytvoření bezpečného a unifikovaného informačního a komunikačního rozhraní pro styk s klienty. ČSSZ na ní představila svůj ePortál - novinku, která je dalším krokem k modernizaci veřejné správy. ČSSZ před koncem letošního roku rozšíří svůj servis a vybrané služby pro klienty zpřístupní online.

Svou internetovou samoobsluhu pojmenovanou ePortál ČSSZ otvírá 1. prosince. „Spuštěním svého ePortálu vycházíme vstříc všem, kteří online služby preferují a dosud je v nabídce našeho úřadu postrádali,“ řekl náměstek ústředního ředitele ČSSZ Karel Chod, který novou službu na tiskové konferenci prezentoval. Pojištěncům ČSSZ, tedy v zásadě zaměstnancům a lidem pobírajícím důchod, zaměstnavatelům a osobám samostatně výdělečně činným nabídne přístup k některým údajům a podání vybraných online žádostí. Veřejnosti tak v některých případech odpadne přemýšlení, kdy si udělat čas jít na úřad nebo na poštu. Náměstek ústředního ředitele dále poznamenal: „ePortál ČSSZ je novým nástrojem, prostřednictvím kterého bude úřad postupně nabízet další poptávané služby.“ ePortál ČSSZ bude pro svou dostupnost a snadnou obsluhu přirozenou volbou pro klienty s kladným vztahem k internetu.

Tato internetová samoobsluha je dostupná bez ohledu na denní či noční hodinu, bez potřeby kamkoliv cestovat. Stačí otevřít internet a zadat adresu eportal.cssz.cz. ePortál ČSSZ zaručuje bezpečnost údajů, nikdo nemůže nahlížet na jiná data než na svá vlastní.

ePortál ČSSZ je jedním z výstupů projektu nazvaného „159 – Vytvoření informačního a komunikačního rozhraní za účelem poskytování informací klientům ČSSZ“, který byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.