Novinku v poskytování svých služeb prezentovala ČSSZ vůbec poprvé v Brně

Logo Integrovaný operační program

Praha 27. 11. 2013

Představit ePortál České správy sociálního zabezpečení (ČSSZ) - novinku, která je dalším krokem k modernizaci veřejné správy. To bylo cílem tiskové konference, která se u příležitosti blížícího se zakončení projektu vedoucího k vytvoření bezpečného a unifikovaného informačního a komunikačního rozhraní pro styk s klienty, uskutečnila v úterý 26. 11. 2013 v Brně.

ČSSZ před koncem letošního roku rozšíří svůj servis a vybrané služby pro klienty zpřístupní online. Svou internetovou samoobsluhu pojmenovanou ePortál ČSSZ otevírá 1. prosince. „Spuštěním svého ePortálu vycházíme vstříc všem, kteří online služby preferují a dosud je v nabídce našeho úřadu postrádali,“ řekl náměstek ústředního ředitele ČSSZ Karel Chod, který novou službu na tiskové konferenci prezentoval. ePortál ČSSZ bude pro svou dostupnost a snadnou obsluhu přirozenou volbou pro klienty s kladným vztahem k internetu. Pojištěncům ČSSZ, tedy v zásadě zaměstnancům a lidem pobírajícím důchod, zaměstnavatelům a osobám samostatně výdělečně činným nabídne přístup k některým údajům a podání vybraných online žádostí. Veřejnosti tak v některých případech odpadne přemýšlení, kdy si udělat čas jít na úřad nebo na poštu. Náměstek ústředního ředitele dále poznamenal: „ePortál ČSSZ je novým nástrojem, prostřednictvím kterého bude úřad postupně nabízet další poptávané služby.

ePortál ČSSZ zaručuje bezpečnost údajů, nikdo nemůže nahlížet na jiná data než na svá vlastní. Tato internetová samoobsluha je dostupná bez ohledu na denní či noční hodinu, bez potřeby kamkoliv cestovat. Stačí otevřít internet a zadat adresu eportal.cssz.cz.

ePortál ČSSZ je jedním z výstupů projektu nazvaného „159 – Vytvoření informačního a komunikačního rozhraní za účelem poskytování informací klientům ČSSZ“, který byl spolufinancován z prostředků Evropské unie, Evropského fondu pro regionální rozvoj.

Fotografie z akce si můžete prohlédnout ve fotogalerii.