Sídlo OSSZ Český Krumlov: Historická památka získala nový kabát

Český Krumlov, 30. 6. 2011

Do nového kabátu se v uplynulých měsících převléklo sídlo Okresní správy sociálního zabezpečení v Českém Krumlově. Ta od ledna 2005 sídlí v takzvaném „druhém zámku“ v Českém Krumlově, bývalé vile podnikatele Ignáze Spira z roku 1893 na Plešivci 268. Budovu před OSSZ obýval okresní úřad. Po jeho zrušení a převzetí vily od Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových vyžadoval její stav komplexní rekonstrukci. Nejprve byla v roce 2007 opravena střecha a vyměněna většina oken.

Od prosince 2009 pak začala druhá, ještě rozsáhlejší etapa rekonstrukce. „Zůstaly vlastně jen holé zdi,“ vzpomíná ředitelka OSSZ Český Krumlov Ing. Marie Bedlivá. Výměny se dočkaly veškeré inženýrské sítě – od elektřiny a datových sítí, přes vodu, až po odpady. Kvůli úspoře na vytápění byly pomocí podhledů sníženy stropy a instalováno zateplení pláště domu. Vznikla nová plynová kotelna, pro hůře mobilní klienty nový bezbariérový vstup a starý dosluhující výtah nahradil nový, prostornější v jiné části budovy. Dvůr nahradilo zastřešené atrium. Hned za vchodem vítá návštěvníky klientské centrum s digitálním vyvolávacím systémem. Rekonstrukci za 37 milionů korun završil nový světle žlutý nátěr fasády.

Během celé skoro rok a půl trvající rekonstrukce nebyla českokrumlovská OSSZ ani jeden pracovní den zavřená. „Chtěla bych poděkovat všem zaměstnancům za to, že i ve ztížených podmínkách „staveniště“ pracovali  bez jakéhokoliv omezení a plnili  bez výhrad všechny úkoly. Zaslouží opravdu pochvalu. Současně velký dík patří našim klientům, kteří pochopili nutnost  změn a byli k celé akci shovívaví. Odměnou je moderní pracovní prostředí s komfortním zázemím pro zaměstnance a příjemné klientské centrum pro vyřízení základní agendy pro naše klienty,“ dodala Ing. Marie Bedlivá.

Chod OSSZ Český Krumlov v současnosti zajišťuje 41 zaměstnanců. Komunikují s 1149 zaměstnavateli s 16050 zaměstnanci a 5731 osobami samostatně výdělečně činnými. Za loňský rok českokrumlovská OSSZ vyplatila 14 044 dávek v částce 97.653.975 korun, přijala 1491 žádostí o důchod a zpracovala 10.294 datových zpráv.

Další informace o OSSZ Český Krumlov na webu ČSSZ

Historie budovy i s dobovým záběrem viz článek:

Pavel Gejdoš,
tiskový mluvčí ČSSZ, tel. 257 062 886, 606 036 982

fasáda budovy OSSZ Český Krumlov při rekonstrukci a po skončení

prostory klienstkého centra během stavby a nyní