KSSZ pro Olomoucký kraj se stěhuje do nové budovy

Praha 5. 5. 2008

Od 16. do 23. května 2008 se pro veřejnost uzavře Krajská správa sociálního zabezpečení pro Olomoucký kraj, jejíž součástí je i Okresní správa sociálního zabezpečení Olomouc. Bude se totiž stěhovat.   A  to  z  ulice  Na   Šibeníku  1179/5,  772 11  Olomouc   do   nové  budovy  na adrese:

tř. Kosmonautů 1151/6C, 779 11 Olomouc. Nové pracoviště KSSZ pro Olomoucký kraj se pro klienty otevře hned v pondělí 26. května 2008, podatelna bude v nové budově veřejnosti k dispozici už od středy 21. května 2008.

Během stěhování dojde k odpojení počítačové sítě, KSSZ pro Olomoucký kraj tak nebude moci přijímat elektronickou poštu. Všechny e-maily se odesílatům vrátí zpět s informací o nepřevzetí.

Nová a samozřejmě bezbariérová budova KSSZ pro Olomoucký kraj poskytne rychlejší a modernější služby veřejnosti. Její součástí bude i klientské centrum s elektronickým vyvolávacím systémem, kde si lidé budou moci vyřídit většinu svých věcí z oblasti sociálního zabezpečení. V přízemním objektu vedle hlavní administrativní budovy, kde vzniklo klientské centrum, se také budou konat jednání lékařských posudkových komisí. Nové pracoviště KSSZ pro Olomoucký kraj je dobře dostupné městskou hromadnou dopravou, v blízkosti se nachází zastávky tramvaje i autobusů. Klienti, kteří přijedou autem, budou moci využít parkoviště vzdálené asi 100 m od budovy.

Díky novému pracovišti budou mít občané k dispozici služby z oblasti sociálního zabezpečení pod jednou střechou. Na tř. Kosmonautů 1151/6C se totiž přestěhují všechny odbory a oddělení olomoucké KSSZ a OSSZ včetně zaměstnanců z odloučených pracovišť, která dosud fungují na adrese Kateřinská 11, Olomouc (odbor kontroly OSSZ a oddělení lékařské posudkové služby) a Olbrachtova 1, Olomouc (evidence práce neschopných a kontrola práce neschopných). Počet pracovníků zůstane stejný jako dosud: 160. Stejné bude i nadále telefonní číslo ústředny: +420 585 708 111.

Nové pracoviště KSSZ pro Olomoucký kraj vzniklo v objektu někdejší SIGMY Olomouc, který koupila Česká správa sociálního zabezpečení. Budovu kompletně zrekonstruovala společnost VCES (Východočeská stavební), která vyhrála výběrové řízení. Celkové investiční náklady a náklady na rekonstrukci byly cca 143 milionů korun.