Liberec má novou správu sociálního zabezpečení

Praha 10. 4. 2008

Rychlejší a dostupnější služby veřejnosti. To jsou hlavní výhody, které klientům přináší nová budova Krajské správy sociálního zabezpečení pro Liberecký kraj a Okresní správy sociálního zabezpečení Liberec. 7. dubna 2008 ji slavnostně otevřel ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas a ředitelka České správy sociálního zabezpečení Božena Michálková. Chybět nesměla ani ředitelka KSSZ pro Liberecký kraj Zuzana Krupičková.

„Jsem rád, že se v Libereckém kraji podařilo vybudovat moderní pobočku. Kultura prostředí je jeden z důležitých aspektů, které musí Česká správa sociálního zabezpečení splňovat“, řekl ministr práce a sociálních věcí Petr Nečas při slavnostním otevření. „Budu ráda, když nové prostředí bude milé pro naše klienty, budou v něm pracovat přívětiví zaměstnanci a lidé budou z pracoviště odcházet s  pocitem, že „bohatá hora“ = Liberec disponuje profesionální a laskavou správou sociálního zabezpečení“,  dodala ředitelka ČSSZ Božena Michálková. „Máme za sebou zátěžovou zkoušku – první podávání Přehledů OSVČ. A zvládli jsme to, klienti nečekali déle než 20 minut. A o dobré služby veřejnosti nám jde především“, popsala záměr ředitelka KSSZ pro Liberecký kraj Zuzana Krupičková.

KSSZ pro Liberecký kraj se nachází ve středu města ve Frýdlantské ulici 1399/20. Je dobře dopravně dostupná městskou hromadnou dopravou i autem. Samozřejmostí je bezbariérový přístup i parkovací místa pro hendikepované občany. Parkovat lze i na placeném městském parkovišti.

V přízemí nového pracoviště nechybí moderní a dobře přístupné klientské centrum. Díky vyvolávacímu systému si například podnikatelé, tedy osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), mohou vyřídit své sociální zabezpečení plynuleji a rychleji. V souvislosti s důchody  mohou klienti využít bezpečná pracoviště v 1. patře, která poskytují potřebné soukromí a jsou zárukou diskrétnosti.

Stavba nové budovy začala v únoru 2006 a skončila v listopadu 2007. Všechny dodavatele vybrala ČSSZ na základě výběrového řízení. Celkové investiční náklady byly 119 milionů 600 tisíc Kč a komplexní interiérové řešení stálo 8 milionů 200 tisíc Kč.

V nové budově poskytuje služby veřejnosti z oblasti sociálního zabezpečení každý pracovní den celkem 119 zaměstnanců.  Víc v letáku.

Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.