Pracoviště v pražské Sokolovské ulici se tento pátek uzavřou tak, aby se v pondělí zprovoznila nová moderní klientská centra

Praha 21. 2. 2008

V pátek 22. února 2008 nebudou moci lidé využít služeb Okresní správy sociálního zabezpečení Praha–východ a Územního pracoviště Pražské správy sociálního zabezpečení č. 79. Pro klienty se obě pracoviště dočasně uzavřou. Budou se totiž stěhovat, pouze však v rámci jejich stávajícího sídla v Sokolovské ulici 855/225 v Praze 9. Po přestěhování se hned v pondělí 25. února 2008 v této budově pro veřejnost otevřou dvě nová moderní klientská centra.

Klientská centra OSSZ Praha-východ a OSSZ Praha západ (KC A) se nacházejí v přízemí ve společné hale. V přízemí budovy jsou ještě další dva klientské prostory určené pro ÚP PSSZ č. 79 (KC C) a ÚP PSSZ 73 (KC B), které se do budovy teprve nastěhuje, obdobně jako OSSZ Praha-západ – ke stěhování by mělo dojít v 1. pololetí 2008. Pod jednou střechou tak lidé budou moci v budoucnu najít celkem pět pracovišť České správy sociálního zabezpečení. Kromě čtyř zmíněných tam už sídlí Krajská správa sociálního zabezpečení pro Středočeský kraj.

Všechna pracoviště ČSSZ poskytují veřejnosti služby z oblasti sociálního pojištění řadu let každý pracovní den. Nová klientská centra v Sokolovské ulici v Praze 9 nebudou výjimkou. Lidé se na ně v kontextu s nemocenským či důchodovým pojištěním, pojistným na sociální zabezpečení nebo osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ) budou moci obrátit v pondělí a ve středu od 8.00 do 17.00 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8.00 do 14.00 hodiny a v pátek od 8.00 do 13.00 hodin. Součástí KC bude samozřejmě také podatelna a pokladna.

Budova České správy sociálního zabezpečení v pražské Sokolovské ulici 855/225 je dobře dopravně dostupná. Nachází se v blízkosti stanice metra Vysočanská (trasa B), lidé mohou přijet také tramvají – kousek od objektu je zastávka spojů č. 8 a 19.