Krajská správa sociálního zabezpečení pro Liberecký kraj se stěhuje do nové budovy

23. 11. 2007

V pátek 23. listopadu 2007 odpoledne začne stěhování Krajské správy sociálního zabezpečení pro Liberecký kraj do nové budovy. Ve 13.00 h se odpojí počítačová síť, proto nebude KSSZ moci pravděpodobně do středy 28. 11. 2007 přijímat elektronickou poštu. Všechny e-maily poslané během stěhování se vrátí příjemci s informací o nepřevzetí. Výjimkou je elektronická podatelna, která bude fungovat bez omezení. Mimo provoz budou dočasně také pevné telefonní linky.

KSSZ pro Liberecký kraj, jejíž součástí je i OSSZ Liberec, bude pro veřejnost k dispozici opět v pátek 30. listopadu 2007. A to v nové moderní budově na adrese Frýdlantská 1399/20, 460 31 Liberec 1. Telefonní číslo na ústřednu zůstane beze změny: 485 236 111.

Nová budova KSSZ pro Liberecký kraj a OSSZ Liberec poskytne rychlejší, modernější  a celkově komfortnější servis klientům. V přízemí objektu začne veřejnosti sloužit také klientské centrum s elektronickým vyvolávacím systémem. Zde budou pracovníci vyřizovat převážnou většinu podání. Nové sídlo je rovněž dobře dostupné hromadnou dopravou. Klienti, kteří přijedou autem, budou moci parkovat přímo u objektu KSSZ na městském parkovišti.

Nové pracoviště Krajské správy sociálního zabezpečení pro Liberecký kraj postavila společnost Skanska, která vyhrála výběrové řízení. Celkové náklady na stavbu byly cca 125 milionů korun. Budova splňuje parametry požadované platnými směrnicemi, vyhláškami, normami s ohledem na služby veřejnosti – kromě klientského centra také například podatelny, pokladny, archivní prostory, parkoviště pro osoby se změněnou pracovní schopností, garáž pro služební vozy, zasedací místnost, kanceláře zaměstnanců, hygienická zázemí, výtahy. Vše je samozřejmě bezbariérově přístupné. V novém objektu bude služby veřejnosti z oblasti sociálního zabezpečení poskytovat celkem 124 zaměstnanců, to znamená stejný počet lidí jako dosud.

Pracoviště lékařské posudkové služby zůstává na původní adrese: Tř. Dr. M. Horákové 185/66 (budova Stavokombinátu), Liberec, nemění se ani telefonní číslo: 482 425 257.