Kvůli odstávce vody se uzavře územní pracoviště PSSZ č. 82

Praha 30. 10. 2007

Ve středu 31. října 2007 nebudou moci klienti využít služby Územního pracoviště Pražské správy sociálního zabezpečení (ÚP PSSZ) č. 82. Pracoviště včetně pokladny, které sídlí na adrese Bohušovická 539, Praha 9, se pro veřejnost uzavře. Dojde totiž k jednodennímu přerušení dodávky vody. V provozu bude pouze telefonní ústředna a podatelna. ÚP PSSZ č. 82 se sídlem na Praze 9 děkuje svým klientům za pochopení.

Lidé, který budou v daný den potřebovat odborné informace, se mohou obrátit na ostatní územní pracoviště Pražské správy sociálního zabezpečení – kontakty najdete na zde. Kompletní služby klientům bude ÚP PSSZ č. 82 opět poskytovat od čtvrtka 1. listopadu 2007. Všech 92 pracovišť České správy sociálního zabezpečení, v tom i PSSZ, je pro veřejnost už řadu let otevřeno každý pracovní den.

Pražská správa sociálního zabezpečení má celkem 13 územních pracovišť. Od 1. ledna 2007 si Pražané mohou vybrat, v kterém z nich si vyřídí své sociální zabezpečení. Týká se to občanů v důchodovém pojištění, osob samostatně výdělečně činných (OSVČ) a malých organizací. Zrušení místní příslušnosti se zatím nevztahuje na organizace s více než 25 zaměstnanci – ty eviduje centrální pracoviště PSSZ. Místní příslušnost hraje roli také tehdy, když chce klient PSSZ zaplatit pojistné v hotovosti nebo nahlédnout do spisu. V těchto případech se musí obrátit na své příslušné pracoviště. Nicméně: nově je možné příslušnost k územnímu pracovišti PSSZ ovlivnit – klient si může nechat převést spis na jinou pobočku PSSZ než je dosud. Víc v tiskové zprávě, kterou ČSSZ před časem vydala.