Lidé z Prachaticka mohou využít novou okresní správu sociálního zabezpečení

Praha 29. 10. 2007

Moderní klientské centrum, bezbariérový přístup, dobrá dopravní dostupnost. To jsou pouze některé z výhod, které klientům ČSSZ přináší nové pracoviště Okresní správy sociálního zabezpečení Prachatice. V úterý 23. října 2007 jej slavnostně otevřel vrchní ředitel pro oblast sociálního pojištění, příjmové politiky a posudkové služby Ministerstva práce a sociálních věcí Mgr. Jiří Král a ústřední ředitelka České správy sociálního zabezpečení JUDr. Božena Michálková. Chybět nesměl ani ředitel Krajské správy sociálního zabezpečení pro Jihočeský kraj doc. JUDr. Vilém Kahoun, Ph.D. a samozřejmě ředitel prachatické OSSZ JUDr. Zdeněk Albrecht.

„Skutečnost, že Prachatice jsou prodchnuty historií, se přímo nabízí spojit s tradicí sociálního pojištění v českých zemích,“  řekla v úvodu ústřední ředitelka ČSSZ JUDr. Božena Michálková. Dodala, že zatímco kroniku Prachatic od roku 1922 vedl tehdejší starosta Karel Pechtl, moderní sociální pojištění je o dva roky mladší. Zákon č. 221/1924, o pojištění zaměstnanců pro případ nemoci, invalidity a stáří,   byl vyhlášen v roce 1924. Díky tomuto právnímu předpisu vznikla předchůdkyně dnešní České správy sociálního zabezpečení - Ústřední sociální pojišťovna. Je tedy zřejmé, že Česká správa sociálního zabezpečení a její pracoviště navazují na tradice. Stejně jako Prachatice. Nejen z toho důvodu si podle ústřední ředitelky jihočeské město novou moderní budovu, v níž si Prachatičtí mohou vyřídit své sociální zabezpečení, zaslouží.

Nová OSSZ Prachatice je díky vyvolávacímu systému zárukou rychlých a plynulých služeb pro veřejnost. V přízemí se nachází klientské centrum, v prvním patře například kanceláře odboru sociálního pojištění, ve druhém pak pracoviště výběru pojistného či kancelář ředitele. Dodavatelem budovy byla na základě výběrového řízení firma Památky Tábor, nábytkem nové pracoviště rovněž na základě výběrového řízení vybavila společnost Vesna Interiors.

Díky OSSZ Prachatice má už 54 pracovišť ČSSZ z celkem 92 moderní klientské centrum. V prachatickém novém sídle pracuje celkem 41 zaměstnanců, kteří služby veřejnosti stejně jako ostatní pracoviště ČSSZ poskytují už řadu let každý pracovní den.

Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.

Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.