ČSSZ se i letos zúčastní konference „Internet ve státní správě a samosprávě 2007“

Praha 23. 3. 2007

Pokračování digitalizace v České správě sociálního zabezpečení. To je hlavní téma prezentace ČSSZ na jubilejním 10. ročníku konference ISSS 2007. Bude se konat v Hradci Králové, a to v pondělí a v úterý 2. a 3. dubna 2007.

Vůbec poprvé bude mít ČSSZ na akci samotnou expozici. Najdete ji v přízemní hned vedle hlavního vchodu (ze strany od parkoviště) vpravo. Na stánku se budete moci seznámit s digitalizací zaměřenou na údaje o osobách výdělečně činných (OSVČ) z Pražské správy sociálního zabezpečení, dále s e - Podáním, které spolu s digitalizací umožnilo vznik individuálních kont pojištěnců (IKP). A přímo do svých IKP se budete moci on-line podívat a zjistit tak, jaké doby pojištění důležité pro váš budoucí důchod máte v evidenci ČSSZ.

Těžištěm letošní prezentace ČSSZ bude dříve zmíněná digitalizace dokumentů z PSSZ. S ní veřejnost v úterý 3. dubna 2007 v Malém sále královéhradeckého Kongresového centra Aldis seznámí vrchní ředitel úseku informačních a komunikačních technologií ČSSZ Ing. Vladimír Fanta. Prezentaci s názvem „Pokračování digitalizace v ČSSZ“ přednese v rámci bloku informací o Portálu veřejné správy.

V loňském roce ČSSZ do elektronické podoby převedla údaje o všech OSVČ evidovaných u Pražské správy sociálního zabezpečení. Stalo se tak během šesti měsíců a celkem tak ČSSZ digitalizovala 140 111 spisů OSVČ, které obsahovaly 7 258 371 různých dokladů či formulářů. Informace v digitální podobě jsou přitom nezbytné pro plnohodnotné vyřízení požadavků OSVČ na všech 13 pracovištích PSSZ.

Podobně jako na Pražské správě sociálního zabezpečení už dříve došlo k digitalizaci všech dokumentů z pracovišť Městské správy sociálního zabezpečení Brno (MSSZ). Díky ní mohou klienti z Brna své požadavky z oblasti sociálního zabezpečení řešit na kterémkoliv ze tří pracovišť MSSZ. Záměrem ČSSZ je, aby si lidé mohli v budoucnu vyřídit své věci na všech 92 pracovištích České správy sociálního zabezpečení v celé ČR bez omezení místem trvalého bydliště.