Kutnohorská správa sociálního zabezpečení sídlí v novém objektu

4. 12. 2006

Obyvatelé Kutnohorska si sociální zabezpečení mohou vyřídit v moderním, klientsky zaměřeném pracovišti. Novou budovu Okresní správy sociálního zabezpečení Kutná Hora v pátek 1. prosince 2006 slavnostně otevřeli ředitelka odboru programového financování z Ministerstva práce a sociálních věcí Ing. Vendulka Zmeškalová, vrchní ředitelka úseku ekonomickosprávního České správy sociálního zabezpečení Ing. Radoslava Kodymová CSc. a ředitel Krajské správy sociálního zabezpečení pro Středočeský kraj Ing. Karel Perlík.

Nové pracoviště najde veřejnost na adrese Lorecká 667, 284 01 Kutná Hora, v blízkosti autobusového nádraží. Součástí objektu je klientské centrum s bezbariérovým přístupem a elektronickým vyvolávacím systémem. Stavba budovy stála 87,89 milionů Kč, nábytek vyšel na 5,196 milionů Kč.

V OSSZ Kutná Hora pracuje 48 zaměstnanců, kteří lidem poskytují služby z oblasti důchodů, nemocenského pojištění, pojistného na sociální zabezpečení aj.

Kutnohorská okresní správa sociálního zabezpečení je čtvrtým nově otevřeným pracovištěm České správy sociálního zabezpečení v roce 2006. Celkem má ČSSZ 92 pracovišť, letos se slavnostně otevřely tři nové budovy - v Jičíně, Nymburce a Brně. Včetně Kutné Hory tak už 53 správ sociálního zabezpečení disponuje klientskými centry. Díky nim veřejnost nemusí běhat po budovách, hledat správné dveře, či svého úředníka. Většinu věcí si mohou lidé vyřídit v klientských centrech, které jsou prospěšné i pro zaměstnance ČSSZ – díky nim mohou odvádět kvalitnější práci v bezpečnějším prostředí.

Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.
Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.