Sociální zabezpečení si mohou lidé vyřídit i v Brně – Králově Poli

Praha 17. 10. 2006

„Sociální zabezpečení je opět trochu blíže lidem. Mám z toho radost. Těší mě, když se ČSSZ daří vycházet vstříc veřejnosti a poskytovat také slušné pracovní zázemí našim zaměstnancům“. Těmito slovy zahájil náměstek ústředního ředitele pověřený řízením České správy sociálního zabezpečení Mgr. Luboš Vaněk slavnostní otevření třetího územního pracoviště Městské správy sociálního zabezpečení Brno (MSSZ Brno). Za pravdu mu dal ředitel MSSZ Brno JUDr. Jan Stavinoha, který řekl: „Brno další pracoviště potřebovalo, vždyť k 31. srpnu 2006 se MSSZ Brno starala o sociální zabezpečení téměř 300 000 klientů.“ Akce se zúčastnili také zástupci Jihomoravského kraje a města Brna.

Nově otevřené územní pracoviště se nachází na adrese Chaloupkova 1, Brno - Královo Pole. Jedná se o třetí pracoviště MSSZ Brno, které je zcela rovnocenné s centrálním pracovištěm MSSZ Brno v ulici Veveří 5 a rovněž s další pobočkou v Brně – Židenicích v Gajdošově ulici 7. Klienti si přitom mohou sami zvolit, které pracoviště MSSZ Brno využijí, nezáleží na tom, zda-li jsou z Židenic, Maloměřic, Ivanovic či z centra města.

Z celkem 296 234 klientů, kterým k 31. srpnu 2006 MSSZ Brno poskytovala služby z oblasti sociálního zabezpečení (tedy z oblasti důchodů, nemocenského pojištění či výběru pojistného) bylo 195 524 pojištěnců v 1 407 organizacích s více než 25 zaměstnanci, 62 660 pojištěnců v 12 948 malých organizacích (do 25 zaměstnanců) a 38 050 osob samostatně výdělečně činných (OSVČ). Díky třetímu územnímu pracovišti MSSZ Brno tak může veřejnost v celé České republice využít celkem už 92 pracovišť České správy sociálního zabezpečení. Všechna jsou přitom otevřena každý pracovní den.

Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.
Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.