Lidé mohou využít nové pracoviště OSSZ Jičín

Praha 6. 10. 2006

Poskytovat klientům kvalitnější a rychlejší služby s využitím moderních technologií. To je hlavním cílem nového pracoviště Okresní správy sociálního zabezpečení Jičín v Riegrově ulici č. p. 1143 v Jičíně. V úterý 4. října 2006 ho slavnostně otevřeli ředitel odboru sociálního pojištění Ministerstva práce a sociálních věcí pověřený zastupováním funkce vrchního ředitele pro oblast sociálního pojištění Mgr. Jiří Král a Mgr. Luboš Vaněk, náměstek ústředního ředitele pověřený řízením České správy sociálního zabezpečení. Chybět nesměl ani ředitel Krajské správy sociálního zabezpečení pro Královéhradecký kraj Mgr. Karel Bauer.

Nové pracoviště OSSZ Jičín se nachází v sousedství autobusového nádraží. Velmi dobře dopravně dostupné je rovněž autem, parkovat mohou lidé přímo u budovy. Jak v úvodním slově zmínili všichni hosté slavnostního otevření, jedná se o moderní a klientsky zaměřené pracoviště, které odpovídá standardům Evropské unie a možnostem informačních technologií třetího tisíciletí. „Věřím, že se klienti budou v nové budově jičínské okresní správy cítit dobře a budou si moci v klidu a diskrétně vyřídit své sociální zabezpečení“, uvedl náměstek ústředního ředitele pověřený řízením České správy sociálního zabezpečení Mgr. Luboš Vaněk. Dodal, že je důležité, aby měli potřebné zázemí také zaměstnanci ČSSZ, protože právě to je nezbytným předpokladem pro spokojeného klienta.

Díky OSSZ Jičín má už více než polovina všech pracovišť ČSSZ v České republice, kterých je v současné době celkem 92, klientské centrum s vyvolávacím systémem. Samozřejmou součástí nové budovy je bezbariérový přístup, výtahy, či klimatizace potřebná nejen v horké letní dny.

Stavba OSSZ Jičín stála 81,3 milionů korun, vybavení pak necelé 4,2 miliony Kč. Objekt postavilo družstvo Stavba Praha, nábytek zajistila firma Interiér PFD. To vše na základě výběrového řízení. V novém sídle OSSZ Jičín pracuje celkem 49 zaměstnanců.

Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.
Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.