Pro klienty z Brna se otevře třetí územní pracoviště MSSZ

Praha 22. 9. 2006

Od pondělí 25. září 2006 bude služby veřejnosti z oblasti sociálního zabezpečení poskytovat nově otevřené územní pracoviště Městské správy sociálního zabezpečení Brno (MSSZ Brno). A to na adrese Chaloupkova 1, Brno - Královo Pole. Půjde o třetí pracoviště MSSZ Brno. Bude zcela rovnocenné s centrálním pracovištěm MSSZ Brno v ulici Veveří 5 a rovněž s další pobočkou v Brně – Židenicích v Gajdošově ulici 7. Klienti si přitom mohou sami zvolit, které pracoviště MSSZ Brno využijí, nezáleží na tom, zda-li jsou z Židenic, Maloměřic, Ivanovic či z centra města.

Třetí územní pracoviště MSSZ Brno – Královo Pole vzniklo proto, aby se ČSSZ ještě více přiblížila veřejnosti. Jeho služby z oblasti důchodového a nemocenského pojištění, výběru pojistného či lékařské posudkové služby může využít cca 50 000 obyvatel městských částí Královo Pole, Medlánky, Ořešín, Řečkovice a Mokrá Hora, Útěchov, Jehnice, či Ivanovice. Provoz nového pracoviště neznamená nárůst zaměstnanců MSSZ Brno, služby klientům bude v Brně – Králově Poli poskytovat část zaměstnanců převedených z jiných poboček MSSZ Brno.

Nezbytným vybavením pracoviště, které je zárukou rychlého vyřízení oprávněných požadavků veřejnosti, je moderní klientské centrum. Všechna tři pracoviště MSSZ Brno jsou dobře dostupná městskou hromadnou dopravou. Mají shodné úřední a pokladní hodiny i telefonické spojení. Pro veřejnost jsou otevřena - stejně jako všech ostatních 91 pracovišť České správy sociálního zabezpečení v celé České republice - každý pracovní den. V pondělí a ve středu si mohou lidé na MSSZ Brno vyřídit své věci od 8.00 do 17.00 hodin, v úterý a ve čtvrtek od 8.00 do 14.00 hodin a v pátek od 8.00 do 13.00 hodin. Telefonní ústředna MSSZ Brno má číslo 541 516 111.

K 31. srpnu 2006 se MSSZ Brno starala o sociální zabezpečení 296 234 klientů. Z toho bylo 195 524 pojištěnců v 1 407 organizacích s více než 25 zaměstnanci, 62 660 pojištěnců v 12 948 malých organizacích (do 25 zaměstnanců) a 38 050 osob samostatně výdělečně činných (OSVČ).