15 let ČSSZ si připomněl evropský komisař i její zaměstnanci

Praha 4. 10. 2005

„Česká správa sociálního zabezpečení je špičkovou institucí i v evropském měřítku,“ řekl na slavnostním setkání k 15. výročí vzniku ČSSZ komisař Evropské unie pro zaměstnanost, sociální věci a rovné příležitosti Vladimír Špidla. Dodal, že oceňuje práci zaměstnanců České správy sociálního zabezpečení, protože ví, že v tomto případě platí, že věci, které se zdají být samozřejmostí, stojí hodně úsilí a práce.

Práci zaměstnanců ČSSZ ocenili ve svých vystoupeních všichni hosté – ústřední ředitel ČSSZ Jiří Hoidekr, ministr práce a sociálních věcí a místopředseda vlády Zdeněk Škromach, ministryně informatiky Dana Bérová i předsedkyně Odborového svazu státních orgánů a organizací Alena Vondrová. Zaměstnanci ČSSZ se přitom dočkali i skutečných cen - 24 z nich dostalo ocenění Zasloužilý zaměstnanec ČSSZ. Cenu ve tvaru lidské postavy, protože pro ČSSZ jsou „Lidé na prvním místě…“ , a grafický list si odnesli ti zaměstnanci, kteří pro ČSSZ a její předchůdce byli co nejdelší dobu co nejvíce přínosní. Mezi oceněnými tak byl například 85letý Josef Maška, který v ČSSZ a jejích předchůdcích v oblasti důchodového pojištění pracuje už 51 let. Ocenění Zasloužilý zaměstnanec IN MEMORIAM za zásluhy o vznik České správy sociálního zabezpečení a její rozvoj po následujících téměř deset let udělil ústřední ředitel ČSSZ Jiří Hoidekr prvnímu řediteli ČSSZ Ladislavovi Antošíkovi. Cenu převzala manželka Eva Antošíková.

V rámci slavnostního setkání ČSSZ ocenila i své nejlepší partnerské instituce: Ministerstvo informatiky ČR za vynikající spolupráci při realizaci elektronických podání prostřednictvím Portálu veřejné správy. Ocenění převzala ministryně informatiky Dana Bérová. Děkan Vladimír Kindl převzal ocenění za Právnickou fakultu Univerzity Karlovy, a to za spolupráci při odborné přípravě zaměstnanců ČSSZ. Další ocenění si odnesli společnost Česká pošta – za spolupráci při výplatě důchodů, za spolupráci v oblasti informačních a komunikačních technologií pak firmy Hewlett-Packard, IBM Česká republika, Microsoft a Siemens Business Services. Za spolupráci v oblasti výstavby a rekonstrukce budov ČSSZ byly oceněny společnosti Památky Tábor, Skanska – Divize Technologie a Stavba Praha.