MSSZ Brno otevřela nové územní pracoviště pro veřejnost

Praha 16. 5. 2005

Ústřední ředitel ČSSZ Jiří Hoidekr a ředitel MSSZ Brno Jan Stavinoha slavnostně uvedli do provozu nové územní pracoviště Městské správy sociálního zabezpečení Brno. Nachází se v Brně – Židenicích a je zcela rovnocenné s centrálou MSSZ Brno na Veveří. Klienti si tak mohou vybrat, kde si v Brně budou vyřizovat své záležitosti. Služby veřejnosti jsou tak dostupnější a blíže lidem.

Nové pracoviště v Brně – Židenicích je velkým přínosem zejména pro obyvatele přilehlých městských částí – Židenice, Maloměřice, Obřany, Vinohrady, Líšeň, Černovice, Slatina, Tuřany, Chrlice. Je velmi dobře dostupné, nachází se v bezprostřední blízkosti uzlové zastávky MHD Stará Osada. Klienti správy, kteří přijedou osobním autem, mohou své vozidlo zaparkovat na parkovišti přímo v objektu územního pracoviště.

MSSZ Brno zaměstnává celkem 242 lidí. 42 z nich nyní působí v nově otevřeném územním pracovišti MSSZ Brno; lepší služby veřejnosti a na více místech tak správa sociálního zabezpečení nabízí, aniž by musela přijmout další zaměstnance. Vybavení, úprava objektu a stěhování stálo cca 3,5 milionů Kč. Prostory v budově má územní pracoviště MSSZ Brno pronajaté od firmy IMOS, a. s. Mimo něj zde bude sídlit také Úřad městské části Brno Židenice a Úřad práce Brno - město (státní sociální podpora). Pro brněnskou veřejnost tak vznikne přirozené centrum státní a veřejné správy.

V letošním roce jde o druhé nové pracoviště, které ČSSZ otevřela pro veřejnost. Naposledy bylo slavnostně uvedeno do provozu klientské centrum Okresní správy sociálního zabezpečení Tábor. Stejně jako OSSZ Tábor tak i ÚP MSSZ Brno v Gajdošově ulici a všech dalších 89 pracovišť ČSSZ je pro veřejnost otevřeno každý pracovní den.

Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.