Obyvatelé Táborska mohou využít nové klientské centrum OSSZ

Praha 3. 5. 2005

Náměstek ústředního ředitele ČSSZ Jan Šrank a ředitel KSSZ pro Jihočeský kraj Vilém Kahoun poslední dubnový týden slavnostně uvedli do provozu moderní klientské centrum Okresní správy sociálního zabezpečení v Táboře. Nové pracoviště umožňuje lidem vyřídit si své záležitosti rychleji a v bezbariérovém, plně klimatizovaném prostředí.

Klientské centrum vzniklo v přízemí táborské OSSZ. Protože se jedná o historickou budovu z roku 1881, někdejší tabákovou továrnu, bylo třeba k přestavbě přistoupit velmi citlivě. Rekonstrukce, která probíhala za plného provozu správy, začala v září 2004. Už za 4 měsíce se podařilo vybudovat moderní klientské pracoviště, které plně odpovídá standardům Evropské unie. Dodavatelem stavby byla firma Památky Tábor, s.r.o. Rekonstrukce a vybavení klientského centra stály celkem cca. 13,7 milionů Kč.

Klientské centrum OSSZ Tábor má celkem 17 pracovišť. U 9 otevřených přepážek mohou klienti vyřizovat své záležitosti s referentkami OSVČ, nemocenského pojištění, či získat potřebná potvrzení. Diskrétní jednání umožňují uzavřená pracoviště - 3 důchodového oddělení a 3 odboru kontroly. Nechybí ani samostatné pracoviště se 2 obslužnými místy věnované tzv. evropským agendám, tedy sociálnímu zabezpečení v souvislosti s Evropskou unií.

Součástí klientského centra je pokladna pojistného a podatelna. Informace o chodu celého pracoviště mohou lidé získat v informační kanceláří, která je rovněž součástí klientského centra.

Během dvouměsíčního provozu klientské centrum obsloužilo už víc než 12 tisíc lidí. Díky modernímu vyvolávacímu systému vše probíhá plynuleji a bezpečněji. Pro veřejnost je OSSZ Tábor otevřena každý pracovní den.

Fotografie nového klientského centra si můžete prohlédnout zde.
Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.