Moderní služby klientům a větší dostupnost nabízí nové sídlo OSSZ Náchod

Náchod 29. 11. 2004

1. místopředseda vlády a ministr práce a sociálních věcí Zdeněk Škromach a ústřední ředitel ČSSZ Jiří Hoidekr dnes slavnostně otevřeli nové pracoviště ČSSZ. Okresní správa sociálního zabezpečení v Náchodě s moderním klientských centrem je zárukou poskytování rychlejších služeb veřejnosti v kultivovaném a dostupném prostředí.

Pracoviště, které odpovídá požadavkům třetího tisíciletí, se nachází v centru města na Karlově náměstí a je tak snadno přístupné pro všechny klienty. OSS Náchod samozřejmě pamatuje na invalidní občany – do všech prostor budovy je bezbariérový přístup a klienti mohou využít i parkoviště.

Obsluhu veřejnosti v klientském centru usnadňuje elektronický vyvolávací systém. Součástí centra jsou i diskrétní pracoviště oddělení důchodového pojištění, kde občané mohou sdělovat důležité osobní údaje bez obav, že je uslyší někdo nepovolaný.

Výstavba objektu, který je v majetku ČSSZ, začala v červenci 2003 a přesně za rok v červenci 2004 byla budova dokončena. V průběhu letošního srpna a září se zařídil interiér a pro potřeby občanů bylo pracoviště otevřeno 27. září 2004.

Výstavba budovy na „zelené louce“ si vyžádala méně finančních nákladů než rekonstrukce dosavadních prostor správy v Borské ulici, která byla už v havarijním stavu. Vše, včetně zařízení, stálo 70,2 mil. Kč. V této částce je zahrnut nákup pozemku, zpracování projektu, stavební náklady, vybavení interiéru a zvýšení sazby DPH z 5 % na 19 %, ke kterému došlo v průběhu stavby.

Projektantem nového sídla OSSZ Náchod byla firma ATELIER TSUNAMI, s.r.o., Náchod, generálním dodavatelem stavby byla společnost VCES, a.s., Praha. Interiér dodala firma INTERMONT, s.r.o., Krucemburk.

V Okresní správě sociálního zabezpečení Náchod pracuje 69 zaměstnanců. Z toho je 59 žen a 10 mužů. Pracoviště na Karlově náměstí č. p. 2054 v Náchodě je pro veřejnost otevřeno každý všední den.

Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.
Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.