Jedno z nejmodernějších pracovišť mohou využít klienti OSSZ v Českých Budějovicích

České Budějovice 16. 11. 2004

Rychlejší služby a moderní vybavení pro spokojeného klienta - to je hlavní krédo nového klientského centra Okresní správy sociálního zabezpečení v Českých Budějovicích, které dnes slavnostně otevřel ústřední ředitele České správy sociálního zabezpečení Jiří Hoidekr spolu s hejtmanem Jihočeského kraje Janem Zahradníkem. V kompletně zrekonstruovaném přízemí budovy, kde správa sídlí společně s detašovaným pracovištěm ČSSZ od roku 1998, vzniklo jedno z nejmodernějších pracovišť veřejné správy.

Klientské centrum je vybaveno informačním terminálem. Jeho prostřednictvím si lidé mohou nalézat informace na internetových stránkách ČSSZ či jiných veřejných správ. Při poskytování služeb využívá klientské centrum elektronický systém. Občan si na dotykové obrazovce jednoduše vybere důvod svého příchodu a elektronický vyvolávací systém mu umožní přehledný a plynulý přístup na jednotlivá pracoviště. Celý prostor je klimatizovaný a samozřejmě dostupný také imobilní veřejnosti. Provoz centra nepřetržitě monitorují bezpečnostní kamery.

Moderní způsob vyřizování žádostí veřejnosti plně odpovídá standardům Evropské unie. Cílem nového pracoviště je rychlé poskytování co nejkvalitnějších informací a služeb, které lidé
v oblasti důchodového a nemocenského pojištění od ČSSZ požadují.

Dodavatelem stavby byla firma PAMÁTKY TÁBOR, s. r. o. Investiční náklady činily 18 452 617,- Kč, provozní náklady pak 1 901 105,- Kč.

Klientské centrum českobudějovické OSSZ má celkem 26 pracovišť. Z toho je devět otevřených pro klienty, s kterými zaměstnanci řeší konkrétní problematiku sociálního pojištění. V sedmi uzavřených pracovištích se vyřizují důchody a problematika spojená s agendou Evropské unie. Dalších pět využívá lékařská posudková služba. Nechybí podatelna, pokladna a informační kancelář.

Na OSSZ České Budějovice pracuje v současné době 117 zaměstnanců, z toho je 99 žen a 18 mužů. Pro veřejnost je otevřeno každý všední den.

Jde o šesté nové pracoviště, které v letošním roce Česká správa sociálního zabezpečení otevřela. V lednu bylo slavnostně otevřeno pracoviště ČSSZ pro klienty z Prahy a okolí a nové sídlo OSSZ Frýdek - Místek. V dubnu se lepších prostor pro vyřizování záležitostí souvisejících se sociálním pojištěním dočkali lidé, kteří využívají služeb OSSZ Plzeň–město. Obyvatele Strakonic a okolí mohou moderní sídlo OSSZ Strakonice oficiálně využít od jara 2004, pro klienty OSSZ Šumperk nové klientské centrum slavnostně otevřeli zástupci MPSV a ČSSZ minulý měsíc – v říjnu 2004.

Fotografie ze slavnostního otevření si můžete prohlédnout zde.
Podrobnosti k novému klientskému centru najdete na informačním letáku.