Moderní pracoviště na jihu Čech

21. května 2004

Dostupnost, více prostoru a rychlejší služby veřejnosti. To byl hlavní záměr nedávné rekonstrukce sídla Okresní správy sociálního zabezpečení ve Strakonicích.

Nástavbou budovy o další nadzemní podlaží vzniklo moderní klientské centrum. Při jeho vytváření byla hlavním kritériem vstřícnost k lidem. Znamenalo to vytvořit především dostatečně diskrétní prostředí pro jednání s klienty a současně mít možnost kontrolovat práci úředníků. Proto jsou přepážky klientského centra zhotoveny ze skla. Elektronický vyvolávací systém umožňuje přehledný, plynulý a klidný přístup klientů na jednotlivá pracoviště.

Pracovnice jednotlivých přepážek klientského centra se věnují vždy konkrétní problematice: osobám samostatně výdělečně činným, malým organizacím, sepisují a vyřizují žádosti o důchod, či vystavují různá potvrzení. Nezbytnou službou veřejnosti je také dobře přístupné kontaktní místo zaměřené na problematiku Evropské unie.

Do celého objektu se bez problémů dostanou imobilní občané, kterým pomůže nový výtah.
Rekonstrukce a přestavba budovy byla nutná kvůli havarijnímu stavu budovy a stavební práce probíhaly za plného provozu.

Fotografie nového pracoviště si můžete prohlédnout zde.
Podrobnosti k novému pracovišti najdete na informačním letáku.