Česká republika je připravena na práci v Technické komisi Evropské unie

Praha 27. dubna 2004

Spolu s Estonskem a Slovinskem je Česká republika mezi přistupujícími zeměmi nejlépe připravena na práci v Technické komisi u Administrativní komise sociálního zabezpečení migrujících pracovníků Evropské unie. Při jednání v České správě sociálního zabezpečení to řekli členové sekretariátu komise Antero Kiviniemi a Eric Bruyneel. V ČSSZ se mimo jiné setkali s náměstkem úseku informačních a komunikačních technologií Ing. Dušanem Drábikem, ředitelem odboru evropské koordinace a mezinárodních vztahů JUDr. Petrem Hrubcem, ředitelem odboru systémové integrace, koordinace a zajišťování služeb Ing. Tomášem Čmakalem, CSc. a zástupci Ministerstva práce a sociálních věcí a Centra mezistátních úhrad..

Jednodenní pracovní jednání se týkalo například působnosti a pracovních metod Technické komise, výměny informací mezi institucemi sociálního zabezpečení v ČR i mezinárodní výměny.

Podle Antery Kiviniemiho je prioritou Technické komise na další čtyři roky přechod na standardizovanou elektronickou výměnu dat mezi informačními systémy v členských státech Evropské unie. Komise získala v přistupujících státech dobré zkušenosti a všechny diskuze považuje za velmi užitečné.

Fotografie z jednání Technické komise EU si můžete prohlédnout zde.